Hem / Kost / Varningstexter på läsk
Varningstexter på läsk

Varningstexter på läsk

Amerikanska forskare har i flera år försökt att hitta sätt att få befolkningen att dra ned på läskkonsumtionen. En ny idé var att sätta varningstexter på läskburkarna, något som verkar vara väldigt effektivt.

National Soft Drink Association (NSDA) uppskattar att amerikanerna dricker 600 stycken burkar läsk (33 cl) per person och år. Forskare vid University of California presenterade vid den årliga konferensen Cardiovascular Disease Epidemiology and Prevention Conference att läskkonsumtionen de senaste 10 åren orsakat 6 000 dödsfall, 14 000 fall av hjärtsjukdom och 130 000 fall av diabetes. Det har diskuterats om en så kallad soda-tax (beskattning av läsk), forskare menar att en skatt på 1% kan sänka konsumtionen med 10%.

När forskarna testade att sätta varningstexter på läskburkar som informerade kunderna om hur länge de var tvungna att jogga för att förbruka kalorierna i burken minskade försäljningen. Även när forskarna märkte burkarna med information om hur många procent av det rekommenderade dagliga intaget läsken motsvarade minskade försäljningen, men inga budskap var lika avskräckande som varningstexterna om joggingtiderna.

Visste du att du behöver jogga i 27 minuter för att göra av med kalorierna i en burk med läsk?

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan