Hem / Kost / Trendspaning – nyttig snabbmat
Trendspaning – nyttig snabbmat

Trendspaning – nyttig snabbmat

När jag bodde i London tog min vän Linda med mig till en restaurang på Carnaby Street som heter Leon. Den var den första av elva restauranger som har öppnats sedan starten 2004.

”Welcome to Leon. What fuels us is the belief that food should taste good and do you good. And that everyone should be able to enjoy it. To do this, we’ve set about to change the face of fast food.”

Så lyder inledningen på sidan om Leon’s visioner ut. Deras rätter är märkta med både GI (Glycemic Index) och GL (Glycemic Load), de använder råvaror efter säsong och köper majoriteten av köttet från ekologiska gårdar, ägg från frigående höns och fick 2010 en silvermärkning av organisationen Sustainable Restaurant Association.

Och det är verkligen en snabbmatsrestaurang. Efter beställningen vänder sig kassabiträdet om och tar en liten kartong som precis har hasats ner i ställningen. Skillnaden visar sig när man pillar bort det färgglada klistermärket och öppnar kartongen – fräscha grönsaker, goda röror, råris, fantastiska marockanska köttbullar eller falafel gjord på sötpotatis, för att nämna några rätter.

Utmärkelserna och de positiva recensionerna har fullkomligt haglat över Leon men jag tror att The Times uttryckte det bäst: ”Leon is the future”. Än så länge får du åka till London för att äta på Leon, men förhoppningsvis kommer vi att se liknande koncept i Sverige inom en snar framtid.

Läs mer om Leon Restaurants på deras webbsajt »

Kan du inte hålla dig så finns Leon’s två kokböcker att köpa på Amazon.

Källor: www.leonrestaurants.co.uk
Bild: www.cupcakejunky.wordpress.com

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan