Hem / Kost / Tre lunchfavoriter i Stockholm
Tre lunchfavoriter i Stockholm

Tre lunchfavoriter i Stockholm

På grund av det kassa vädret valde jag och min pojkvän att spendera den andra semesterveckan i vår kära huvudstad istället för i Hunnebostrand. Jag passade på att äta lunch på en gammal favorit; Blueberry och två nya; Matdistriktet och Hermans.

Dessa tre restauranger måste helt enkelt besökas nästa gång du befinner dig i Stockholm.

Blueberry Lifestyle
Jag använder mig mycket av Blueberrys kokbok i min matlagning men när jag är i Stockholm brukar jag passa på att äta och fylla på med lite spännande produkter. Blueberry har fem stycken butiker i centrala Stockholm, där kan du köpa deras hälsoprodukter och även äta lunch, snacks, smoothies och middag. Min favorit är Veggie Wrap.  Läs mer om Blueberry här »

Matdistriktet
Matdistriktet utnämndes till Årets hälsorestaurang under Restauranggalan 2009. Matdistriktet är en matbutik med medveten mat som de kallar det, det innebär att den är närproducerad, nyttig och inte innehåller några tillsatser eller konstigheter. Något jag tyckte var fantastiskt smart med Matdistriktets lunchbuffé var att du betalar 29 kr per hekto för maten. På så sätt slipper du överäta för att ”passa på” när det är buffé och mindre mat slängs. Läs mer om Matdistriktet här »

Hermans Vegetariska Restaurang & Café
Hermans är en restaurang med både under mat och miljö. När vädret tillåter kan du äta i den mysiga trädgården med fantastisk utsikt ut över Stockholm. Hermans serverar både lunch- och middagsbuffé med olika teman, all mat är vegetarisk. Hermans själva säger att merparten av deras kunder inte är vegetarianer men att de vill visa människor hur god och spännande vegetarisk mat kan vara. Läs mer om Hermans här »

Har du något tips på schyssta lunchställen som serverar nyttig mat i Stockholm som borde ha varit med här? Tipsa gärna i kommentarsfältet.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

3 Kommentarer

  1. Kalori och Svarta Lådan…?!

  2. Hej hur många följare har sidan? Mvh

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan