Du är här: Hem / Kost / Svalkande desserter
Svalkande desserter

Svalkande desserter

Nu struntar jag i att sommaren inte riktigt är här på allvar, det är hög tid att äta glass i vilket fall. Här kommer några recept med schysst näringsinnehåll.

Chokladdoppade frysta frukter
Ingredienser:
Skivad kiwi eller bitar av banan
Mörk choklad (minst 70%)
Kokosolja
Gör så här:
Stick glasspinnar i kiwi eller banan, lägg på en bricka och ställ i frysen i några timmar. Smält choklad och kokosolja i ett vattenbad. Doppa sedan den frysta frukten i chokladen, du kan snabbt rulla dem i t ex krossade nötter också om du vill, ställ sedan in dem i frysen igen.

Mjuk chokladglass
Ingredienser:
(1 portion)
1 skivad fryst banan
1 msk kakao
Flytande honung
Gör så här:
Tina bananen 10-15 minuter, mixa tillsammans med kakao och honung. Servera eventuellt med hackade nötter och kokos.

Yoghurtglass
Ingredienser:
Naturell yoghurt
Kesella lätt
Frysta bär
Sötning (t ex honung eller stevia)
Ev. vaniljstång (skrapa ur fröna) eller proteinpulver med vaniljsmak
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till glasskonsistens. Dekorera med färska bär.

Om Johanna Båth

Sport Management-student som lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning. Jag är även exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för träningsnördar. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scrolla till överst på sidan