Du är här: Hem / Kost / Svalkande desserter
Svalkande desserter

Svalkande desserter

Nu struntar jag i att sommaren inte riktigt är här på allvar, det är hög tid att äta glass i vilket fall. Här kommer några recept med schysst näringsinnehåll.

Chokladdoppade frysta frukter
Ingredienser:
Skivad kiwi eller bitar av banan
Mörk choklad (minst 70%)
Kokosolja
Gör så här:
Stick glasspinnar i kiwi eller banan, lägg på en bricka och ställ i frysen i några timmar. Smält choklad och kokosolja i ett vattenbad. Doppa sedan den frysta frukten i chokladen, du kan snabbt rulla dem i t ex krossade nötter också om du vill, ställ sedan in dem i frysen igen.

Mjuk chokladglass
Ingredienser:
(1 portion)
1 skivad fryst banan
1 msk kakao
Flytande honung
Gör så här:
Tina bananen 10-15 minuter, mixa tillsammans med kakao och honung. Servera eventuellt med hackade nötter och kokos.

Yoghurtglass
Ingredienser:
Naturell yoghurt
Kesella lätt
Frysta bär
Sötning (t ex honung eller stevia)
Ev. vaniljstång (skrapa ur fröna) eller proteinpulver med vaniljsmak
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till glasskonsistens. Dekorera med färska bär.

Om Johanna Båth

Sport Management-student som lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som Social Media Manager på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scrolla till överst på sidan