Hem / Kost / Superfood: Hampafrön
Superfood: Hampafrön

Superfood: Hampafrön

Hampa (Cannabis sativa) har blivit ett populärt superfood de senaste åren, men oroa dig inte – hampafrön innehåller inte mätbara nivåer av THC och kan inte ge narkotiska effekter. Fröna innehåller alla essentiella aminosyror du behöver (fröna innehåller cirka 52% fullvärdigt protein), har en optimal balans mellan fettsyrorna omega 3 och omega 6 och är även en bra källa till A-vitamin, E-vitamin, kalcium, magnesium, fosfor och kalium.

Jag har precis upptäckt hampafrön och tycker att de har en väldigt god, nötig smak. Jag strör mina över gröt och sallader, har i smoothies och rawfood-bollar och bars. Tänk på att köpa skalade hampafrön, om du inte bara ska ha dem i till exempel bakning för då funkar det med skal också.

Köp hampafrön billigt
Hampafrön finns att köpa i en del välsorterade livsmedelsbutiker och hälsokostbutiker. Jag handlar hampafrön från Nutiva på iHerb.com (läs min iHerb-guide här), där kostar ekologiska, skalade hampafrön cirka 110 kronor för 539 g, jämför du med en svensk återförsäljare som till exempel Go For Life som tar 180 kronor för 480 g finns det lite pengar att spara.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan