Hem / Kost / Snabb filmjölkslimpa
Snabb filmjölkslimpa

Snabb filmjölkslimpa

De flesta filmjölkslimpor är fulla av sirap och sylt, denna nyttiga variant är gjord på grahamsmjöl och full med nötter, frön och dadlar. Den behöver inte jäsas, rör ihop allt och släng in i ugnen en timme bara.

Ingredienser:
6 dl grahamsmjöl
0,5 dl rågkross
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl hackad mandel
0,5 dl hackade valnötter
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk honung
4 st färska dadlar, stora

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form och strö på lite grahamsmjöl. Hacka dadlarna. Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg smeten i formen. Strö på pumpafrön och grädda längst ner i ugnen i ungefär en timme.

Recept: GI Viktkoll
Bild: Egen

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. Så himla god, längtar efter frukosten imorgon med lite mambo jambo tee till! =D MUMS!

  2. Jag var och köpte alla ingrdinser för att baka den och då jag skulle sätta igång upptäckta jag att det fattades grahammjöl, så jag fick använda dinkelmjöl istället, men den blev fakiskt good ändå :).
    Tack Johanna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan