Hem / Kost / Raw Raspberry Frozen Cheesecake
Raw Raspberry Frozen Cheesecake

Raw Raspberry Frozen Cheesecake

Vem hade kunnat tro att en cheesecake gjord helt utan mejeriprodukter eller raffinerat socker kunde bli så fantastiskt god? Det här raw halloncheesecaken i tre lager är den perfekta sommardesserten. Den är allra godast om den får stå framme i rumstemperatur i en halvtimme innan den serveras med färska bär.

Raw Raspberry Frozen Cheesecake
Ingredienser:
Botten:
1,2 dl sötmandel
1,2 dl urkärnade färska dadlar
2 msk riven kokos
En nypa salt

Fyllning:
4, 5 dl cashewnötter
2 msk citronjuice
1 tsk äkta vaniljpulver (av malen vaniljstång)
0,7 dl kokosolja
0,7 dl agavesirap eller flytande honung
4 dl hallon (färska eller tinade frysta)

Gör så här:
1. Blötlägg cashewnötterna i 2-5 timmar, eller över natten.
2. Gör botten genom att mixa sötmandel, dadlar, kokos och lite salt till en jämn massa som du sedan trycker ut i en springform (eller en plastbeklädd vanlig form). Ta lite kokosolja på fingrarna innan du trycker ut massan så fastnar den inte på dem.
3. Smält kokosoljan och rör ner agavesirapen eller honungen. Blanda sedan vätskan med övriga ingredienser (förutom hallonen) i en mixer och mixa tills smeten är väldigt jämn. Bred ut 2/3 av smeten över bottnen.
4. Mixa resterande tredjedel av smeten med hallonen. Bred ut blandningen överst. Ställ in formen i frysen. Det tar några timmar innan den är fast. Tina i rumstemperatur 30 minuter innan servering.

Recept: Hämtat från Elevate Vitality Blog.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadskommunikatör på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. Hej Johanna!
    Vad go kakan blev. Osannolikt fräscht och sött på samma gång! Jag ökade ingredienserna till bottnen, mer mandel och mer dadlar – det blev jättebra. Succé både som dessert efter fredagsmiddag, och resterande gick åt till söndagsfikan 🙂
    Tack för receptet!

    • Johanna Båth

      Jag ska nog också göra en tjockare botten nästa gång, kanske till och med dubbla satsen. Den här kakan kommer det att ätas en hel del av i sommar! Den är perfekt att bjuda på till såna som inte tycker att efterrätter ska vara nyttiga (vänta tills efteråt innan du ”avslöjar” att kakan är fullspäckad med näring) :).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan