Hem / Kost / Raw hallon- och gojibollar
Raw hallon- och gojibollar

Raw hallon- och gojibollar

På tal om en hälsosam påsk, här kommer mitt eget recept på de godaste raw food-bollarna jag någonsin ätit. Inspirerad av Getraws bars med hallon och gojibär har jag experimenterat fram dessa fantastiska bollar i köket.

Raw hallon- och gojibollar
(Cirka 22 stycken)
Ingredienser:
2 dl sötmandel
1 msk hallonpulver*
3 msk gojibär
2 msk smakfri kokosolja
6 färska urkärnade dadlar
0,5 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver (av malda vaniljstänger)
2 msk agavesirap
En nypa salt

Gör så här:
Mixa först sötmandeln till ett fint mjöl. Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa tills du har en jämn massa (hur besvärligt det är beror på kvalitén på din mixer, med min värdelösa mixer får jag stanna var femte sekund och röra runt med en sked). Ställ in massan i kylen en stund så att den blir lättare att rulla. Rulla bollar av massan. Thats it. Käka upp dem själv, bjud på dem eller lägg dem i ett fint påskägg eller ask och ge bort.

* Det hallonpulver jag använder är gjort av malda frystorkade ekologiska svenska hallon, ingenting annat. Det är alltså en helt naturlig smaksättning som dessutom är full av vitaminer och antioxidanter. Jag beställer mitt hallonpulver från Svenskabär.se.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan