Hem / Kost / Rättvisemärkt/Fairtrade – en produktmärkning som gör skillnad
Rättvisemärkt/Fairtrade – en produktmärkning som gör skillnad

Rättvisemärkt/Fairtrade – en produktmärkning som gör skillnad

Rättvisemärkt/Fairtrade är en oberoende produktmärkning som ställer krav på mänskliga rättigheter i den internationella handeln. Det är du genom ditt val i butiken som skapar förutsättningar för odlare och anställda att med egen kraft förändra sina arbets- och levnadsvillkor.

Ditt köp av en Fairtrade-märkt produkt innebär att:
• Odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor
• Premier till investeringar i lokalsamhälle och verksamhet
• Barnarbete och diskriminering motverkas
• Demokratin och organisationsrätten främjas
• Miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas
Läs mer om Fairtrade-kriterierna här »

Fairtrade-märkta produkter är oftast lite dyrare än liknande produkter utan märkning. Det något högre priset beror på de krav i produktionskedjan som ställs på produkter som ska få bära Fairtrade-märket. Kraven handlar bland annat om lönenivåer, minimipriser och förbättrade arbetsvillkor, samt att en premie, utöver minimipriset, används till investeringar i lokalsamhälle och verksamhet.

Förutom att köpa Fairtrade-märkta produkter kan du engagera dig i Fairtrade genom att t. ex. utbilda dig till ambassadör, sprida material eller ge en gåva. För att ta reda på hur kan engagera dig, se vilka produkter Fairtrade-märkta, läs mer om organisationen och mycket mer, besök Fairtrade Sverige’s webbplats ».

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan