Hem / Kost / Proteinmuffins med blåbär, kokos och banan
Proteinmuffins med blåbär, kokos och banan

Proteinmuffins med blåbär, kokos och banan

Jag trodde att det skulle ta minst tio försök innan jag skulle få fram en riktigt schysst proteinmuffins men jag fick fullträff redan på andra försöket. Dessa proteinmuffins innehåller bland annat blåbär, kokos, banan och kardemumma och är dessutom helt fria från raffinerat socker och mjöl.

Jag utgick från det här receptet från Green Kitchen Stories när jag bakade muffinsen, men jag bytte ut en tredjedel av mandelmjölet mot naturellt värmetåligt proteinpulver och har modifierat lite mer bland ingredienserna. De är underbart saftiga och goda och lika nyttiga som vilket mellanmål som helst.

Proteinmuffins med blåbär, kokos och banan
(Ca 12 mellanstora muffins)
Ingredienser:

125 g (ca 3 dl) mandelmjöl (färdigt eller kör sötmandel i mixern)
100 g (3 rågade skopor) naturellt proteinpulver (jag använder Fitnessguru One Bake)
75 g riven kokos
1 mogen banan
3 ekologiska ägg
4 tsk kokosolja
1,25 dl naturell yoghurt (jag använder turkisk yoghurt)
1 dl flytande honung
2 tsk bakpulver
2 tsk blåbärspulver* (kan uteslutas)
1 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
1 tsk malen kardemumma
2 nävar färska eller frysta blåbär
En nypa salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200° C. Mosa eller mixa bananen, smält kokosoljan och blanda samman alla ingredienser, rör i de färska eller frysta blåbären sist. Häll upp smeten i muffinsformar fyllda till två tredjedelar. Grädda proteinmuffinsen i ugnen i 12-15 minuter.

* Det blåbärspulver jag använder är gjort av malda frystorkade ekologiska svenska blåbär, ingenting annat. Det är alltså en helt naturlig smaksättning som dessutom är full av vitaminer och antioxidanter. Jag beställer mitt blåbärspulver från Svenskabär.se.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan