Hem / Kost / Popcorn är nyttigt
Popcorn är nyttigt

Popcorn är nyttigt

Ny forskning visar att popcorn innehåller mer antioxidanter än vissa frukter och grönsaker, och en portion ger dig dessutom 70 procent av det rekommenderade dagliga intaget av fullkorn.

Studien från University of Scranton i Pennsylvania visar att popcorn kan innehålla upp till 300 milligram polyfenoler, en antioxidant som kan förhindra vissa typer av cancer och sänka kolesterolet. ”Popcorn innehåller 100-procent obearbetade fullkorn och en portion kan ge 70 procent av det dagliga intaget av fullkorn och mängder med antioxidanter” säger säger Joe Vinson, som ledde studien och är professor för kemiinstitutionen vid University of Scranton, till The Vancouver Sun.

Så gör du egna nyttiga popcorn
Forskarna testade popcorn som poppade på olika sätt och alla gav samma resultat, så det går lika bra att köpa en färdig påse som att poppa själv i mikron men håll dig borta från de smörindränkta, extremt saltade popcorn som finns att köpa på biografer.

Jag brukar poppa mina popcorn själv i en kastrull. Täck botten med raps- eller kokosolja, lägg i ett majskorn och när det poppar lägger du i ungefär 0,5 deciliter majskorn per person. Skaka på kastullen då och då under poppningen. När det poppat klart brukar jag slänga i en klick smör, salta och skaka rejält innan jag äter dem. Ett toppen alternativ till chips!

Källa: SvD.se

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan