Hem / Kost / Peanut Butter & Jelly-gröt
Peanut Butter & Jelly-gröt

Peanut Butter & Jelly-gröt

Du kan enkelt ge havregrynsgröten en godare smak, mer protein och nyttiga fetter genom att blanda i en matsked jordnötssmör. Tack Anna för tipset! För att få en ännu mer amerikansk touch på det hela har jag gjort chiasylt med hallon till.

Peanut Butter & Jelly-gröt
(1 portion)
1 dl havregryn
2 dl vatten
2 msk frön (t ex hampa-, sesam-, solros- och linfrön)
1 msk ekologiskt jordnötssmör (jag använder Fitnessguru)
En nypa salt

Chiasylt med hallon
(Ca 1 dl)
2 dl frysta hallon
1 tsk chiafrön
1 tsk kokossocker
1 krm äkta vaniljpulver

Gör gröten så här:
Koka upp alla ingredienser till havregrynsgröten och låt dem puttra i 2-3 minuter. Toppa gröten med chiasylten och mjölk.

Näringsvärde per portion (utan sylt): 357 kcal, 14 g protein, 19 g fett, 28 g kolhydrater. Beräknat med hjälp av Nutrify.

Gör chiasylten så här:
Tina hallonen på svag värme i en kastrull, ta sedan kastrullen från värmen, mosa hallonen med en gaffel och blanda ner övriga ingredienser. Låt sylten svalna i kylskåpet i minst en timme innan du äter den. Hållbarheten är cirka en vecka.
Recept hämtat från Mitt Gröna Kök.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan