Hem / Hälsa / Omega-3 för bättre minne
Omega-3 för bättre minne

Omega-3 för bättre minne

En diet med för lågt intag av Omega-3-fettsyror kan göra att hjärnan åldras fortare och mister viktiga minnes- och tankefunktioner enligt en studie vid University of California i Los Angeles.

I studien ingick 1 575 demensfria testpersoner med en snittålder på 67 år. Deltagarna genomgick MRI (Magnetic Resonance Imaging) som är en slags magnetröntgen som används för att få tredimensionella bilder av organ i kroppen. Deltagarna testades också för mentala funktioner, kroppsmassa och nivån av Omega-3-fettsyror i de röda blodkropparna.

Forskarna fann att de personer med låga nivåer av Omega-3 hade en mindre hjärnvolym, som motsvarade ungefär två års strukturell utveckling i hjärnan. De 25% av testpersonerna som hade lägst nivåer av Omega-3 fick även sämre resultat i test av visuellt minne, problemlösningsförmåga och abstrakt tänkande.

Källa: ScienceDaily

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan