Hem / Kost / Ombar – superfood choklad
Ombar – superfood choklad

Ombar – superfood choklad

Ombar är ekologisk rå choklad som endast är sötad med kokossocker som har det låga GI-värdet 35. Ombar har dessutom tillsatta snälla magbakterier och superfoods som acai, goji och grönt matcha-te.

Rå eller raw choklad är den mest hälsosamma formen av choklad. Den är mer näringrik än annan choklad då den aldrig hettas upp över 42 grader. Kallpressningen innebär att antioxidanter, enzymer, mineraler och annat som kakaobönan innehåller inte går förlorat i tillverkningen. Man skulle kunna säga att rå choklad i chokladvärlden är lika långt från mjölkchoklad som en chihuahua är från en dobermann i hundvärlden. För den som är intresserad av ORAC-värden så kan jag meddela att rå kakao har ett värde på 95 500 jämfört med 7 528 för mjölkchoklad.

Jag lyckades komma över ett exemplar på Ekobutiken i Örebro, svettades lite i kassan över det höga priset på cirka 30 kronor för 38 gram men kunde konstatera att den var värd sin peng när jag tog ett par bitar till eftermiddagskaffet. Det är inte direkt en choklad du kan hetsäta 200 gram av (något som lätt händer med mjölkchoklad) utan du blir nöjd och glad efter några bitar. Ombar säljs hos bland annat Råvarubutiken.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan