Hem / Kost / Nyttiga pannkakor
Nyttiga pannkakor

Nyttiga pannkakor

Pannkakor. Vem kan leva utan dem? De är helt enkelt för goda för att avstå i mitt tycke. Jag äter gärna pannkakor till frukost på helgen. Men gjorda på vitt mjöl blir de ingen höjdarstart på dagen. Här kommer två recept som sänker GI-värdet och höjer proteininnehållet i pannkakorna utan att för den sakens skull kompromissa med smaken. Du har mitt ord på det.

Bovetepannkakor
(Cirka 10 stycken)
Ingredienser:

3 st ägg
6 dl mjölk
2,5 dl bovetemjöl
0,5 tsk salt
Smör eller kokosolja till stekning

Gör så här:
Vispa ihop ägg och mjölk, rör sedan ner bovetemjölet. Stek i smör eller kokosolja tills de får en fin färg.

Havrepannkakor
(Cirka 10 stycken)
Ingredienser:
3 ägg
6 dl mjölk
1,25 dl dinkelmjöl
1,25 dl havregryn
0,5 tsk salt
Smör eller kokosolja till stekning

Gör så här:
Vispa ihop ägg och mjölk, rör sedan ner dinkelmjölet. Mixa havregrynen så att de blir som ett fint mjöl, rör ner i smeten. Stek i smör eller kokosolja tills de får en fin färg.

Serveringstips!
Banan, färska jordgubbar och lönnsirap
Färska eller frysta bär, grädde och kokossocker

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

En kommentar

  1. Det var verkligen inspirationsrikt att hitta hit!
    Kollar igenom de olika inläggen och hittade hit, på ”nyttiga pannkakor”. Jag gör mina supergoa på Mandelmjöl (100% riven mandel ), ägg (rätt många), bakpulver, nypa salt och (i flytande form) man kan variera mellan Kéfir, Kokosmjölk eller klassikern, mjölk. Sen så om man inte vill använda mycket av Mandelmjölet, som kan bli lite dyrt, så blandar man i lite Havregryn helt enkelt. Jag serverade detta till en väldigt kritisk publik och blev hyllad. Sist men inte minst så kan man variera på tjockleken för dom är lika goda tjocka som tunna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan