Hem / Forskning / Hälsosam mat kan förebygga demens

Hälsosam mat kan förebygga demens

En ny finsk studie med cirka 1500 deltagare i åldern 39-64 år visar att äta hälsosam mat i medelåldern kan minska risken för demens med hela 90 procent. Till hälsosamma livsmedel räknades till exempel grönsaker, frukt, bär, fisk och fleromättade fetter. The Alzheimer’s Association rekommenderar att man intar ”skyddande livsmedel” för att behålla en frisk hjärna, bland dessa finns bland annat grönsaker och frukt med mörkt skal som plommon, russin, vindruvor, blåbär, körsbär, broccoli, spenat, grönkål, lök, röd paprika, rödbetor och aubergine.

Källa: Times

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadskommunikatör på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan