Hem / Kost / Kryddiga rostade kikärtor
Kryddiga rostade kikärtor

Kryddiga rostade kikärtor

Äntligen ett snacks som är gott, näringsrikt och mättande! Rostade kikärtor gör du enkelt själv, de sköter sig själva i ugnen och du kan själv välja dina egna favoritkryddor. Själv vill jag ha lite drag i dem så jag valde chili, paprika, spiskummin och salt.

Kryddiga rostade kikärtor
Ingredienser:
3 dl hemkokta* kikärtor (eller en burk)
1 msk rapsolja
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk starkt paprikapulver
0,5 tsk mald spiskummin
Salt

Gör så här:
Skölj kikärterna i ett durkslag och försök skaka bort så mycket vatten som möjligt. Lägg dem i en skål och blanda ner olja och kryddor, sprid sedan ut dem på en plåt. Rosta kikärterna i ugnen på 200° C i cirka 30 minuter (de ska bli riktigt ”crunchy”), rör runt då och då. Låt kikärtorna svalna, sen är de redo att ätas.

* Hemkokta kikärtor är både godare, billigare, har ett lägre GI-värde och innehåller mer näringsämnen. En deciliter torkade kikärtor ger tre deciliter kokta. Du kokar dem enkelt själv genom att blötlägga dem i dubbel mängd vatten över natten, koka dem sedan i nytt vatten och 1 tsk salt per liter vatten i 45-60 minuter. Låt dem svalna i kokvattnet (annars kan de gå sönder när du häller av dem). Skölj av och frys in de du inte ska använda direkt i påsar med tre deciliter i varje (motsvarar en burk).

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. Det här receptet sparar jag mums:)

  2. Åh! 😀 vilket bra tips! Ska absolut prova. Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan