Hem / Kost / Gör din egen julmüsli
Gör din egen julmüsli

Gör din egen julmüsli

Varför inte starta dagen med en god och nyttig müsli med juliga smaker under december? Den här julmüslin är proteinrik med boveteflingor och nötter och naturligt sötad med lönnsirap och torkad frukt. Perfekt att ge bort i julklapp i en fin burk!

Ingredienser:
4 dl havregryn
4 dl boveteflingor (eller rågflingor)
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
1 dl kokosskivor eller riven kokos
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön

4 tsk lönnsirap (kan bytas mot honung eller agavesirap)
4 tsk kokosolja (eller vatten)
2 tsk kanel
1 tsk ekologiskt vaniljpulver

2 dl torkad frukt, t ex tranbär, gojibär, aprikoser, gula russin (tillsätts efter müslin har rostats)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan i smält kokosolja, lönnsirap och kryddor. Rosta müslin i ugnen 15-25 minuter, tills den har fått en fin färg. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna innan du tillsätter torkad frukt. Förvara i en lufttät burk. Servera med en naturell yoghurt med frukt eller bär, till exempel granatäppelkärnor eller skivad apelsin.

Receptet är hämtat från Green Kitchen Stories.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadskommunikatör på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan