Hem / Kost / Hemgjord cashewmjölk
Hemgjord cashewmjölk

Hemgjord cashewmjölk

Jag brukar göra någon liter egen mandelmjölk i princip varje vecka, det är hur gott som helst men jag har vid det här laget fyllt halva frysen med mandelpulpa (det som blir kvar av mandeln) som jag aldrig får tummen ur att göra något med.

När man gör cashewmjölk blir det inte några nötter kvar alls om du har en bra mixer, och den behöver inte silas i en nötmjölkspåse. Snäppet smidigare och minst lika smaskigt, cashewnötter innehåller dessutom schysst protein och järn, magnesium, zink, fosfor och kalium. Cashewmjölk är gott i till exempel gröt och smoothies eller att bara dricka som den är.

Hemgjord cashewmjölk
(Cirka 1 liter)
Ingredienser:
2,5 dl cashewnötter
9 dl vatten
Sötning (t ex agavesirap, lönnsirap eller urkärnade färska dadlar)
En nypa salt

Gör så här:
Blötlägg cashewnötterna i minst 4 timmar, eller i kylen över natten. Skölj av dem och mixa dem med vatten, sötning och en nypa salt i en mixer i några minuter tills nötterna är helt upplösta. Häll upp i en snygg flaska och förvara i kylen, den håller sig i några dagar.

Recept: Cookie and Kate

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

3 Kommentarer

  1. Hej Johanna!

    Tack för en bra blogg! När jag försöker göra din cashewmöjlk blir den väldigt vattning och nötmassan skiktar sig från vattnet. Hur gör du för att få en bättre ”mjölkig” konsistens? Har följt receptet såsom du skrivit.

    Hälsningar,
    Annika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan