Hem / Kost / HAPIfork – gaffeln som hjälper dig äta långsammare
HAPIfork – gaffeln som hjälper dig äta långsammare

HAPIfork – gaffeln som hjälper dig äta långsammare

Jag gillar prylar, ju onödigare de är desto bättre. Men om du vet med dig att du brukar kasta i dig maten kan den här nya prylen vara intressant för dig; HAPIfork är en gaffel som hjälper dig att äta långsamma genom att lysa och vibrera när du äter för fort.

Att äta för fort kan få många negativa konsekvenser, studier har visat att det kan leda till bland annat viktökning, matsmältningsproblem och sura uppstötningar. Den elektroniska gaffeln HAPIFork hjälper dig att äta långsammare genom att mäta hur snabbt du äter och lysa och vibrera när du äter för fort. Datan från gaffeln kan sedan överföras till datorn med hjälp av USB, och trådlöst till din smartphone, genom din online dashboard och appen kan du sedan kan se statistik över dina matvanor, få tips om hur du äter långsammare och annat. HAPIfork släpps nu i november och kan reserveras för $99.00 (ca 644 SEK), gaffeln skickas även internationellt.

Läs mer om HAPIfork »

Källor:
Engadget – HAPIfork will tell you when to chew for $99 starting October 18th
Gizmag – HAPIfork: The smart fork that monitors your eating habits

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan