Hem / Hälsa / Green Fellow – nytt hälsocafé i Örebro
Green Fellow – nytt hälsocafé i Örebro

Green Fellow – nytt hälsocafé i Örebro

Green Fellow slog upp sina portar vid Järntorget i Örebro i slutet av juni, det är ett café och smoothiebar med devisen ”Eat Clean”. När jag hörde talas om det var jag självklart tvungen att titta förbi och inspektera stället och snacka med ägarna Anna och Linus.

Green Fellow startades av paret Anna och Linus Vintervinge i slutet av juni i år. Du kanske bor i Örebro men inte hört talas om stället? Till hösten kommer det att ske en marknadsföringssatsning, men redan nu är det fullt på Green Fellow på lunchen.

”Vad skulle du äta om du vill må så bra som möjligt?”, den meningen har legat som grund i arbetet med Green Fellow. Smoothiemenyn innehåller modiga kombinationer av olika superfoods, vad sägs om Glowing Green som innehåller spenat, päron, banan, avokado och gurkmeja, eller Precious Purple med blåbär, rödbeta, kanel och banan. Två kraftfulla VitaMix-blenders (som enligt uppgift till och med rår på avokadokärnor) går varma bakom disken, till hösten berättar Anna att soppor kommer att dyka upp i menyn.

Anna, en av Green Fellows två grundare.

Menyn på Green Fellow består av sallader (olika salladsbaser, sedan väljer du proteinkälla), smoothies, mackor, juicer, yoghurt, snacks, kaffe och te.

Jag tycker att det är riktigt roligt att det dyker upp fler ställen med hälsosam mat i Örebro, smoothie- och juicebarer har vi ju saknat helt och hållet (men det ryktas om att det är ett till ställe på gång inne i Örebro Saluhall). Tummen upp! Jag kommer definitivt att svänga förbi där var och varannan dag och ta en proteinsmoothie efter jag varit på gymmet.

Så hittar du till Green Fellow
Green Fellow hittar du på Järntorgsgatan 4, tvärs över gatan i ena hörnet av Järntorget i Örebro. Den inofficiella uteserveringen är ett stenkast bort på soldäcket vid Slottet. Öppettiderna är 07-19 på vardagar och 11-16 på helgen. Än så länge har Green Fellow inte någon hemsida, men de finns både på Facebook och Instagram med användaren @greenfellow.

Delar ur Green Fellows meny; matiga sallader, mackor, yoghurt med nötter och honung, drickor, samt frukt och grönsaker till alla de smoothies och juicer man kan välja mellan.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

3 Kommentarer

 1. Äntligen ett hälsofik i örebro 🙂

 2. Succé! Hämtade så klart min lunch där idag. Gott och väldigt fräscht. Mycket bra nisch! Det kommer bli flertalet mer besök där. Tack för tips!

 3. Hej!
  Jessica heter jag som nu studerar entreprenörskap, utveckling av företagande som nu är igång och gör en affärsplan för att starta upp ett cafe. Jag tänker utgå från ekologiska och närproducerade produkter, samt ge möjligheten att hyra ut lokalen för andra att ha föreläsningar, uppträdanden etc där jag då kommer erbjuda ngn typ av catering. I mitt arbete med affärsplan ingår då marknadsföring där vi ska ha frågeformulär riktat mot det vi vill starta.
  Hoppas ni har tid och kan svara på mina frågor, det skulle jag uppskatta varmt.

  1. Är läget bra att öppna ett café med hälsa, kvalité och möjlighet för olika föreläsningar/uppträdanden vid univeristetet elr ÖKK gymmet tror ni?
  2. Vad är viktigast att tänka på i uppstarten av ett cafe?
  3. Vilka marknadsföringssätt förespråkar ni?
  4. Sätter ni era priser utefter hur era konkurrenter har?
  5. Har ni en klar vision med ert cafe och isf ser ni till så att era anställda och kunder vet om och känner av den?
  6. Har ni andra företag/föreningar ni sammarbetar med på ngt sätt?
  7. Vart köper ni in era råvaror och vilken leverantör har ni valt att använda er av?
  8. Äger ni er lokal med utrustning elr hyr ni ngt utav det?
  Ha en fortsatt bra dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan