Hem / Kost / Green & Bean Soup
Green & Bean Soup

Green & Bean Soup

Denna smaskiga soppa med gröna ärter, citron och wasabi är hämtad ur en av mina favoritkokböcker – Food For Thought. Den tar dessutom bara max en kvart att slänga ihop.

Ingredienser:
500 g frysta ärtor
1 mellanstor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk ekologiskt lantbuljongpulver
4 dl vatten
3 dl havre- eller sojagrädde
2 msk citronsaft
1 msk wasabi
2 tsk mineralsalt
Svartpeppar

Topping:
2 msk vita bönor eller kikärtor, kokta
2 msk groddade mungbönor
2 msk groddar, t ex alfalfa
2 msk rostade solrosfrön
1 msk citronsaft

Gör så här:
Lägg alla ingredienser i soppan utom grädde, citron och wasabi i en kastrull, koka upp, dra ner värmen och låt sedan småputtra i 3-5 minuter. Häll i grädde, citron och wasabi och smaka av med salt och peppar. Mixa slät med stavmixer eller i en blender. Blanda mungbönir med vita bönor eller kikärtor, rostade solrosfrön, groddar och lite citronsaft. Servera soppan med 2 msk topping i varje skål.

Recept: Blueberry Food For Thought
Bild: Egen

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadskommunikatör på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. Hej
    Hur mycket smak ger wasabin? Hemma hos oss är jag den enda som vill ha wasabi i sojan när vi äter sushi. De andra är mer skeptiska till smaken. Finns det något man annars kan ersätta wasabin med?

    Tack för bra sida

    • Hej David! Den ger smak men gör absolut inte soppan stark. Det funkar säkert helt utan, men jag tycker att det är svingott med wasabi i. Gillar de pepparrot? Det skulle du kunna testa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan