Hem / Kost / Gör din egen nyttigare Nutella
Gör din egen nyttigare Nutella

Gör din egen nyttigare Nutella

Vanlig Nutella innehåller mängder av socker och endast 13% hasselnötter, det är dock väldigt enkelt att göra sin egen nutella av helt naturliga och nyttiga ingredienser. Här kommer ett enkelt och bra recept.

Jag har varit sugen på att testa att göra egen Nutella efter att jag sett Rawtella, som ska vara grymt gott men på tok för dyrt för mig. Igår fick jag ett ryck och gjorde bovetepannkakor med skivad banan och min hemmagjorda Nutella till fredagsmiddag (jag älskar att vara vuxen). Hur gott som helst! Funkar även att bre på mackor och kex eller äta med frukt. Även om ingredienserna är naturliga och nyttiga så innehåller krämen så klart mycket kalorier, vilket kan vara värt att ha i åtanke.

Jag hittade det här receptet från Healthy Green Kitchen och valde att ersätta sockret mot kokossocker och tillsätta vaniljpulver.

Hemmagjord Nutella (choklad- och hasselnötskräm)
(En liten burk, går bra att dubblera)
Ingredienser:
1,75 dl hasselnötter
2 msk kakao (rå eller vanlig)
0,75 dl kokossocker
En nypa salt
1 krm ekologiskt äkta vaniljpulver
1-2 tsk kokosolja

Gör så här:
Börja med att rosta hasselnötterna på en plåt med bakpapper i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter så att skalet spricker. Lägg nötterna i en handduk och skrubba dem så att skalet lossnar. Mixa nötterna i en mixer tills det blir ett nötsmör (om det inte blir ett smör så tillsätt kokosoljan redan nu, det brukar underlätta), tillsätt de andra ingredienserna och mixa tills de blandats väl och du är nöjd med konsistensen. Häll upp i en burk, förvara i kylen. Ta ut krämen en stund innan du ska äta den då kokosoljan stelnar av kyla.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan