Hem / Kost / Ekologisk proteinbar från EcoProtein
Ekologisk proteinbar från EcoProtein

Ekologisk proteinbar från EcoProtein

Ekofitness är skandinaviens första och största renodlade ekologiska träningsbutik, när de skickade smakprover av sin ekologiska proteinbar från danska EcoProtein blev jag exalterad. Jag försöker äta så mycket ekologiskt jag kan men när det kommer till proteinbars har utbudet varit väldigt begränsat.

Proteinbaren finns än så länge bara i smaken Apple & Peanuts, jag tycker att den var kanongod. Proteinet i baren kommer från vassleprotein, chiafrön och nötter och ingredienslistan innehåller inte några konstigheter:

*Jordnötter *honung *wheyprotein *jordnötsmör *äpplekoncetrat *mandlar *chiafrön *vassleprotein *citronsaft *torkat äpple *torkad passionsfrukt, *kanel, *kokos, salt, kultur(B. coagulans). *=Ekologisk

En proteinbar innehåller 319 kalorier och 16,3 gram protein. Jag hade önskat några ytterligare gram protein och lite färre kalorier men med tanke på hur naturligt och gott den smakar så förstår jag att det är en rimlig sammansättning. Tack vare att den innehåller nötter, frön och frukt tillför den ju även hälsosamma fetter som omega 3 samt vitaminer & mineraler.

Läs mer om EcoProtein ekologisk proteinbar »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

En kommentar

  1. Hej Johanna,

    Tyckte du om den ekologiska proteinbaren från EcoProtein? Hos oss på Energikungen kan man köpa hela EcoProteins sortiment bestående av proteinpulver, proteinbars samt energybars.

    Vänligen,
    Alfred
    Energikungen.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan