Hem / Kost / Ekologisk bönpasta från á la eco
Ekologisk bönpasta från á la eco

Ekologisk bönpasta från á la eco

Det svenska företaget à la eco släppte för ett litet tag sedan tre sortens pasta enbart gjord av ekologiska bönor. Pastan är glutenfri, proteinrik (över 20 gram per portion), fiberrik och har ett lågt GI-värde. De tre sorterna är mungbönsfettuccine, sojabönsfettuccine och spagetti av svarta bönor.

Det är lätt att bli fientlig när någon bråkar med ingredienserna i något så fantastiskt som pasta. Men efter att ha vidgat mina vyer med bönchips var jag mer nyfiken än skeptisk när jag fick chansen att testa bönpastan. Jag har provsmakat sojabönsfettuccinen och spagettin av svarta bönor, inte nog med att en portion enbart innehåller runt 160 kalorier men över 20 gram protein, de är förvånansvärt goda. Det är förstås inte exakt som vanlig pasta, men det är ett väldigt bra och mer näringstätt substitut. Sojabönsfettuccinen smakar ganska neutralt, medan spagettin av svarta bönor har en tydligare bönsmak och läckrare färg men båda bjuder på ett härligt tuggmotstånd. Den här bönpastan kommer definitivt att bli basvara hemma hos mig.

Sojabönsfettuccinen åt jag tillsammans en tomatsås, vars recept fanns på baksidan av förpackningen.

En förpackning som räcker till fyra portioner kostar 45 kronor. Det kanske låter saftigt, men i och med att bönpastan innehåller så pass mycket protein i sig funkar det fint att äta pastan med ett enklare tillbehör som en klick pesto eller en snabb tomatsås som inte kostar många kronor att slänga ihop. Bönpastan finns att köpa i à la ecos webbutik, men finns också i många hälsokost- och ekobutiker runt om i landet. Det finns en lista med återförsäljare på deras sajt.

Läs mer om bönpastan från á la eco här »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan