Hem / Hälsa / DietBet – satsa på din viktminskning
DietBet – satsa på din viktminskning

DietBet – satsa på din viktminskning

Tjänsten DietBets slogan är ”Dieting for Dollars” och går ut på att man satsar pengar på att man kan gå ner 4% av sin kroppsvikt på 4 veckor, det hela kallas för social dieting. Det har funnits ett tag i USA och jag hörde talas om det genom Jillian Michaels podcast som jag följer slaviskt varje vecka.

Jag har tidigare skrivit om appen Gympact där du får betala böter om du inte tränar så många gånger som du har planerat under en vecka. DietBet är en webbaserad viktminskningstjänst, fenomenet kallas för social dieting och går ut på att man går ner i vikt tillsammans istället för på egen hand. DietBet låter spelarna (deltagarna) tävla med sin viktminskning mot vänner, främlingar och kändisar.

Så går spelet till
Spelarna satsar pengar (oftast $50) på att de kan gå ner fyra procent av sin kroppsvikt på fyra veckor, de som uppnår målet delar sedan på potten. Reglerna ser ut som följande; du behöver ha en våg, en kamera eller en smartphone, en helfigursspegel och ett kort där ett nytt ord för varje spel ska skrivas. Man väger sedan in sig regelbundet och skickar in bilder till DietBet. Det hela sprids viralt (dock inte bilderna) genom att spelarna bjuder in vänner och delar sina resultat i sociala medier. Just nu har Jillian Michaels startat ett spel som är det största någonsin hos DietBet med 7000 spelare och en pott på $215,000 (cirka 1,4 miljoner kronor).

Jag tycker att det här är en spännande idé även om jag misstänker att många av de som har lyckats gå ner i vikt under de här fyra veckorna (för att de är vinnarskallar) inte lyckas hålla vikten sen. Vad tror du?

Läs mer om DietBet »

Källa:
Forbes – DietBet Is Betting That Losing Weight Is About To Get More Social

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

En kommentar

  1. Kul! Och gympact verkar också kul.. Men även, hur långt ska man gå för att gå ner i vikt? Ska det få ta över ens liv?

    Precis som du säger, detta är ju mer en ”hets” hur blir det långsiktigt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan