Hem / Kost / Core Protein Bar
Core Protein Bar

Core Protein Bar

Jag har nyligen blivit utvald att vara med i Svensk Hälsokosts testpanel, där 20 stycken hälsobloggare får testa och utvärdera deras egen produktlinje. Den första produkten jag har fått testa är deras nya proteinbar Core Proteinbar i smakerna choklad och hallon-yoghurt.

En Core Protein Bar Choklad väger 57 gram, innehåller 170 kalorier och näringsvärdet ser ut som följer:
20 g protein
13,1 g kolhydrater (varav 7,4 g socker)
5,7 g fett

Vid en jämförelse med en liknande proteinbar; Swebar Chocolate kan vi konstatera att Swebar innehåller både fler kalorier (210 kcal) och kolhydrater (23 g varav 19 g sockerarter) men mindre protein (17,5 g) och fett (5,5 g). Det är alltså nästan tre gånger så mycket socker i en Swebar som i en Core Protein Bar.

Vad gäller smaken så gillar jag chokladen bäst, hallon-yoghurt smakar en aning artificiellt. Chokladen smakar inte så sött som många andra proteinbars gör, något jag tycker är positivt. Jag jublar inte över ingredienslistan (där vi finner bland annat glykossirap och maltitol) men det här är inte heller en produkt som utger sig för att vara naturlig. Sammanfattningsvis tycker jag att Core Protein Bar ger dig mycket bang for your buck.

Core Protein Bar kostar 15 kronor styck (12,50 kr om du köper ett 12-pack), det prisvärt i jämförelse med andra proteinbars som ofta kostar 20-25 kr.

Obs! Svensk Hälskost har ett erbjudande fram till 2013-03-22 med 3-för-2 på Core Protein Bars, både styckvis och kartonger.

Läs mer om Core Protein Bar »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. har en fråga jag önska du svarade tillbaks på.
    Är dinkel eller rågflingor nyttigst?
    Äter alltid gröt till frukost!

    • Dinkel- och rågflingor är ganska likvärdiga näringsmässigt, dinkel innehåller dock mer protein även om det bara blir något gram hit eller dit när du äter en portion gröt. Välj den du tycker mest om är mitt råd :).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan