Hem / Kost / Chokladkakor med svarta bönor
Chokladkakor med svarta bönor

Chokladkakor med svarta bönor

Svarta bönor i chokladkakor? Först klassade jag idén som galenskap men var för nyfiken för att låta bli att testa då gillar ”hacks” som gör godsaker mer hälsosamma. Och de blev till min (och skeptiska kollegor och vänner) stora förvåning  kanongoda. De svarta bönorna tillför rikligt med protein till de här kakorna som är perfekta till eftermiddagskaffet.

Ingredienser:
(Ca 10 st)
4 dl väldigt mjuka svarta bönor (1 burk), avsköljda och avrunna
2 msk kokosolja
0,75 dl kakao, gärna ekologisk
¼ tsk flingsalt + mer att strö över
En liten nypa cayennepeppar
0,75 dl lönnsirap (alt. honung eller agavesirap)
2 ägg
1 tsk äkta vaniljpulver
0,75 dl hackad mörk choklad (70% eller högre)
0,75 dl hackade valnötter

Gör så här:
Värm ugnen till 180°. Täck en plåt med bakplåtspapper. Mixa bönor, kokosolja, salt och cayennepeppar i en matberedare, blanda i lönnsirap, vaniljpulver och ägg och mixa ytterligare. Rör sedan ner den hackade chokladen och nötterna med en slev. Klicka ut smeten på plåten och platta till dem, toppa varje kaka med en nypa flingsalt. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter, till kanterna fått färg. Låt dem svalna innan du äter dem. Förvaras i kylen.

Recept: Hämtat från Lilla Matdériven.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadskommunikatör på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. Det verkar riktigt spännande detta recept undra om man ska testa?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan