Hem / Kost / Chokladdoppad bananglass
Chokladdoppad bananglass

Chokladdoppad bananglass

Den här glassen är så enkel att göra att jag blev förvånad över att jag inte tänkt på det tidigare. Allt du behöver är glasspinnar, bananer, choklad och någon typ av god topping (till exempel kokos, nötter eller kakaonibs).

Chokladdoppad bananglass
(4 portioner)
Ingredienser:
2 ekologiska bananer
Ca 50 g mörk choklad
Topping (till exempel kokos, nötter eller kakaonibs)
Glasspinnar (jag köpte mina på Idé & Hobby)

Gör så här:
Dela på bananerna och stick in glasspinnarna, frys dem sedan i minst ett par timmar (men de kan ligga kvar i frysen ett tag utan problem). Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa de frysta bananerna i chokladen och sedan snabbt i toppingen (chokladen stelnar fort). Ät och njut med gott samvete!

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadskommunikatör på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan