Hem / Kost / Choklad- och fikonbollar
Choklad- och fikonbollar

Choklad- och fikonbollar

Dessa goda energibollar slänger du snabbt ihop. De behöver inte vara i kylskåpet så de är perfekta att ta med sig som nödproviant vid lågt blodsocker. Fungerar även som ett nyttigare alternativ till godis eller fikabröd.

15-20 stycken små bollar

Ingredienser:
10 torkade fikon
1/2 dl sötmandlar
1/2 dl cashewnötter
40 g mörk choklad (70-85% kakaohalt)

1/2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här:
Mixa allt till en slät smet i en matberedare, tillsätt eventuellt vatten om det behövs. Forma smeten till bollar och rulla i kokosflingor. Låt stå i kylen i minst 2 timmar innan servering.

Bild: Egen

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadskommunikatör på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan