Hem / Kost / Betakaroten från Svensk Hälsokost
Betakaroten från Svensk Hälsokost

Betakaroten från Svensk Hälsokost

Jag är som ni kanske redan vet med i Svensk Hälsokosts testpanel. Så här inför sommaren har jag fått testa en högkoncentrerad betakaroten i tablettform, här kommer min recension.

Betakaroten omvandlar till A-vitamin i kroppen och finns naturligt i gula och gröna frukter och grönsaker, till exempel morötter, sötpotatis, grönkål och persilja. Betakaroten är förmodligen mest förknippat med en snabbare och jämnare solbränna men är faktiskt kopplad till en rad olika hälsofördelar, bland annat så skyddar det mot solinducerad hudcancer, stärker immunförsvaret, sänker förhöjda kolesterolvärden och främjar matsmältningen.

Betakarotentabletterna från Svensk Hälsokost är högkoncentrerade med en dos på 50 mg (82 000 IE) per tablett. Den rekommenderade dagliga dosen är 3-6 mg per dag, men det finns inte några kända risker med att ta en betydligt större dos. Du tar en tablett om dagen, helst tillsammans med fett då näringsämnet är fettlösligt. Jag har tagit tabletten till frukost då jag alltid äter ägg (äggulan innehåller bra fetter). För bästa effekt ska man äta betakaroten i tio veckor innan du tänker vistas i solen. Jag har ätit betakaroten i några veckor, jag har bara solat några få gånger hittills men tycker att jag har fått en snygg färg snabbare än vad jag fått tidigare år.

Svensk Hälsokost har en kampanj på betakaroten med 20% fram till den 22 juni. En burk med 30 tabletter kostar då 79 kr. Läs mer om produkten här ».

Källa:
Kurera – betakaroten

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

En kommentar

  1. Hej! Är intresserad av att börja knapra betakaroten men är så rädd för äcklig bismak… Maxosol fungerar bra men smakar tyvärr fruktansvärt, får kväljningar. Smakar de alla likadant, vad tycker du?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan