Hem / Kost / Är nyttig mat dyrare?
Är nyttig mat dyrare?

Är nyttig mat dyrare?

Att äta nyttigt behöver inte vara dyrare. Tidigare forskning har visat att mat som innehåller mycket mättat fett, salt och tillsatt socker är billigast. En ny rapport från USDA’s Economic Research Service konstaterar att det helt beror på vad du mäter.

Processerad mat, snacks och bakverk kostar mindre per kalori. Men mer hälsosamma alternativ kostar mindre när man mäter vikt eller portionsstorlek. Forskarna vid USDA analyserade data för 4,439 olika matartiklar efter pris per kalori, per ätbart gram och per genomsnittlig portion. ”Att mäta pris per kalori som mått talar inte om hur mycket mat du får eller hur mätt du kommer att känna dig” säger forskaren Andrea Carlson.

Källa:
Tufts Health & Nutrition Letter

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan