Hem / Hälsa / App kan hjälpa dig att gå ner i vikt
App kan hjälpa dig att gå ner i vikt

App kan hjälpa dig att gå ner i vikt

”There’s an app for that”. Idag tycks det finnas en app för allt. Och antalet appar på området träning och hälsa har växt explosionsartat de senaste åren, mycket tack vare olika sorters bärbar fitnessutrustning. En ny studie visar att det är mer effektivt att använda mobiltelefonen istället för papper för att hålla koll på sin viktnedgång.

Studien som publicerades i Archives of Internal Medicine pågick under ett år, deltagarna var 70 stycken överviktiga män med genomsnittsåldern 58 år. Vissa av personerna skrev ner sitt kostintag och fysisk aktivitet på papper, andra fick en mobilapplikation som registrerade uppgifterna och samtal från en personlig coach veckovis. Alla deltagarna erbjöds föreläsningar om kosthållning. Resultatet av studien visade att de deltagarna som gick ner mest i vikt, i genomsnitt 6,8 kilo, var de som använde mobilapplikationen och gick på föreläsningarna. De personer som endast använde mobilapplikationen men ej gick på föreläsningarna gick ner i genomsnitt 4,1 kg, medan de som skrev ner kostintag och aktivitet för hand men ej fick någon utomstående hjälp knappt gick ner någonting alls i vikt.

Jag tycker inte att resultatet av den här studien är särskilt överraskande, att manuellt räkna ut sitt kostintag genom att väga maten och skriva ner detta på papper är oerhört tids- och energikrävande. På den svenska marknaden med appar för viktminskning är min favorit ShapeUp Club. Jag använder den själv för tillfället då jag tänkte bli av med några trivselkilon, det är väldigt enkelt att hålla reda på vad man äter och motiverande att ”tjäna” extra kalorier genom att röra på sig. Under 2012 användes ShapeUp Club av 21 400 personer och genomsnittsanvändaren gick ner 3,8 kg (hämtat ut ShapeUp Clubs nyhetsbrev).

Källa: Greatist

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan