Hem / Kost / Afrikansk kikärtsgryta med jordnötssmör
Afrikansk kikärtsgryta med jordnötssmör

Afrikansk kikärtsgryta med jordnötssmör

Det här receptet fick jag tag på när jag gick en kurs i vegetarisk matlagning på Rosengrens Skafferi i Örebro. Den är perfekt vardagsmat, den går snabbt att göra, är näringsrik och god.

Afrikansk kikärtsgryta med jordnötssmör
(4 portioner)
Ingredienser:
2 burkar kikärter (eller 6 dl hemkokta)
1 gul lök
50 g cashewnötter
2 burkar hela tomater
3 msk jordnötssmör (jag använder Fitnessguru)
2 dl grönsaksbuljong
Curry, oregano, chilipulver, salt och socker

Gör så här:
Hacka löken och stek den i en gryta i några minuter, häll i tomaterna och kikärterna. Tillsätt buljong, jordnötssmör och kryddor. Låt koka i cirka 10 minuter, häll i nötterna på slutet. Servera med till exempel vit quinoa eller råris.

Näringsvärde per portion:
463 kcal, 22 g protein, 17,5 g fett, 46 g kolhydrater. Beräknat med hjälp av Nutrify.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadskommunikatör på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

4 Kommentarer

  1. Gud vad gott det lät och enkelt! Det ska jag definitivt testa!

  2. Låter jättegott!
    Hur mycket av varje krydda (på ett ungefär) använder du dig av? 🙂

  3. Hittade din sida tack vare ditt recept på proteinbars (som jag ska göra imorgon=) och jag gillar det jag ser! Inspirerades av ditt recept ovan att lägga till jordnötssmör i min favoritböngryta och det blev jättegott. Receptet finns hos mig om du vill prova någon dag. Nu ska jag kolla vidare på din sida, fanns väldigt mycket matnyttigt här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan