Hem / Hälsa / Yoga World – ny svensk yogatidning
Yoga World – ny svensk yogatidning

Yoga World – ny svensk yogatidning

Jag var på pressfrukost för lanseringen av yogamagasinet Yoga World tidigare i veckan. Yoga World är en tidning för dig som vill lära dig mer om yoga – både på och utanför mattan.

Undrar om mitt liv skulle se annorlunda ut om jag började varje morgon på samma sätt som jag gjorde i tisdags? En timmes yoga med mina favoritlärare Vevve Jäderlund som kan att addera element av både rockmusik och högläsning ur en bok i ett yogapass utan att det känns det minsta konstigt. Efter det en näringrik och god frukost på Yogayama i sällskap av härliga personer som Maya, Malin, Frida med flera. Det var första gången jag besökte Yogayama, och jag tyckte att det var inspirerande att höra VD:n Estelle Nordenfalk berätta om hur ”den gröna vågen” äntligen svept ut över det svenska folket. Förutom en yogastudio och restaurang finns även en fantastisk liten butik, så se till att besöka dem på Jungfrugatan 8 på Östermalm. Det var med lätta och glada steg jag promenerade in mot stan för ett jobbmöte med en goodiebag i handen som innehöll fina produkter från bland annat Weleda och Friggs.

Tidningen Yoga World
”Oavsett om du är en erfaren yogi med fler timmar på mattan bakom dig än de flesta, eller alldeles färsk som yogawannabe, kommer du att hitta delar att ta till dig som kan göra din yogatillvaro härligare”, så skriver chefredaktören Sara Valfridsson i inledningen av det allra första numret av tidningen Yoga World. Jag hamnar nog i kategorin yogawannabe, jag använder Yogobe hemma då och då med en Spotify-lista i högtalarna och ett doftljus bredvid mattan, går på pass när jag får tillfälle, handlar kläder från Spiritual Gangster, dricker yogi-te och det händer att jag bokar in en veckas yoga- surf- och raw foodretreat i södra Frankrike. Jag yogar främst för att få bättre rörlighet, men också för att det ger mig ett inre lugn på samma sätt som meditation.

Yogatrenden
Jag upplever att yoga blir allt mer lättillgängligt, och det tycker jag är toppen. Yoga är ett utmärkt komplement till annan träning och det är det många idrottare som har upptäckt, det blir också allt vanligare att man ser yogapass i programmet hos crossfitboxar. Att yoga, meditation och friluftsliv blir allt mer populärt tror jag är en slags motreaktion till den utbredda användningen av teknologin och att vi med hjälp av den så lätt kan distrahera oss från våra egna tankar och känslor, många av oss lever i ett ett slags ”mindless state” som får oss att må dåligt. Det är ju när vi är närvarande i nuet som vi känner att vi lever. Vad tror du?

Läs mer och prenumerera på Yoga World »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan