Hem / Hälsa / Världens smartaste kudde?
Världens smartaste kudde?

Världens smartaste kudde?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen – jag älskar crowdfunding. Och jag tycker att det är fantastiskt när det utvecklas teknik som har potential att förbättra vår hälsa istället för tvärt om. I en ny kampanj på Kickstarter presenteras en kudde som ska få oss att sitta bättre, ta pauser när du behöver det och stretcha de muskler som tar skada av stillasittandet.

I dagsläget har kudden Darma fått in över 1,2 miljoner kronor till sin kampanj (deras mål var strax under 300 000). Kudden är världens första inaktivitetsmätare och ska tackla problemet med stillasittande. Produkten är en platt kudde som är utrustad med fiberoptiska sensorer och är kopplad till en app via bluetooth. Kudden läser av hur du sitter och ger dig feedback, den talar om hur länge du sitter och när det är dags att ta en bensträckare, du får även tips på stretchövningar och rörelser du kan utföra för att motverka spänningar som sittandet skapar. Kudden mäter också dina hjärtslag och hur du andas och när den konstaterar att du är stressad påminner den dig om att ta en mikropaus. Holy cow. *Klickar på ”Pledge”*.

Kudden kostar från $99 (cirka 700 kronor) plus frakt (180 kronor) till Sverige och ska levereras i juni år 2015. Men att ge dig in i crowdfunding kräver tålamod, jag har ofta fått vänta mer än ett år längre än utlovat när jag har investerat i olika produkter. Nyfiken? Läs mer på länken nedan eller kika på videon längst ner.

Se Darma’s Kickstarter-kampanj här »

Källa: Veckans Affärer

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan