Hem / Hälsa / Skönhetssömn – ingen myt
Skönhetssömn – ingen myt

Skönhetssömn – ingen myt

Det finns vetenskapliga belägg för att sömn får människan att se attraktivare och friskare ut, enligt en svensk studie publicerad i British Medical Journal.

Begreppet skönhetssömn är något välkänt men har tidigare saknat vetenskapligt stöd. Forskare vid Karolinska institutet lät 23 unga kvinnor och män fotograferas efter åtta timmars sömn. Samma personer fotograferades igen efter att de varit vakna 31 timmar i sträck. Fotografierna var tagna under identiska förhållanden med samma avstånd från kameran, samma ansiktsuttryck och deltagarna var osminkade.

65 otränade observatörer fick sedan titta på bilderna och betygsätta personerna efter attraktivitet, hälsa och trötthet. Observatörerna var förvånansvärt duktiga på att se vilka personer som var trötta och svarade genomgående att de personer som sovit åtta timmar såg mer attraktiva och friska ut.

Källa: BestHealth

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan