Hem / Hälsa / Jawbone UP
Jawbone UP

Jawbone UP

Jawbone UP är ett armband som håller reda på din sömn, din träning, dina aktiviteter och dina matvanor. Produkten släpptes i USA i början av november 2011 och väntas dyka upp i Sverige inom några veckor.

Armbandet kommunicerar via bluetooth med en kostnadsfri iPhone app, en rörelsesensor mäter din aktivitetsnivå och en vibrationsmotor väcker dig och påminner dig om att röra på dig under dagen. ”Welcome to a healthier you” är produktens devis och syftet med den är att styra dig mot hälsosammare val i vardagen.

Du bär armbandet dygnet runt och batterierna behöver endast laddas var tionde dag. Allt är förstås fullt integrerat med sociala medier och du kan samarbeta eller tävla med dina vänner eller delta i olika utmaningar.

Att Jawbone Up släpps strax innan årsskiftet är inte förvånande, januari är månaden då många människor vill starta sina nya liv och behöver lite extra hjälp på traven. Jag tror att en av de viktigaste bitarna av att ändra sina vanor är att bli medveten om exakt hur de ser ut idag, något som den här produkten skulle kunna underlätta. Armbandet kommer troligtvis att kosta runt tusenlappen i Sverige, are you UP for it?

Uppdatering 2011-12-26: Enligt Techcrunch har Jawbone avbrutit leveransen av UP och erbjuder sina kunder No-Questions-Asked returer, detta beror på att armbandet inte verkar fungera som det ska. Jawbone meddelar på sin FAQ-sida att de ännu inte har satt ett datum för när UP kommer att vara tillbaka i handeln. I väntan på UP kan jag rekommendera att du tar en titt på Nike+ FuelBand.

Uppdatering 2012-01-29: UP finns nu tillgänglig i Jawbone’s europeiska webbshop, den är dock tillfälligt slut i lager.

Läs mer om produkten på Jawbone Up’s webbplats »
Läs min jämförelse mellan Nike+ Fuelband och Jawbone UP »

Bild: The Verge

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan