Hem / Hälsa / Headspace – grym mediationsapp
Headspace – grym mediationsapp

Headspace – grym mediationsapp

Forskning visar att meditation kan förändra hjärnan och hjälpa dig med bland annat stress, oro, beroende, fokus och immunförsvar. Jag ramlade över appen Headspace när jag behövde den som allra mest. Headspaces slogan är ”meditation for modern life” och det kan man konstatera att de verkligen har lyckats med.

En av grundarna till Headspace är Andy Puddicombe, det är också han som talar i de guidade meditationerna och syns i videos (se honom i ett TED Talk längre ner). Andy lämnade Storbritannien vid 22 års ålder för att bli en buddistmunk i Himalaya och återvände tio år senare med en vision om att simplifiera meditation. Jag testade meditation för första gången för ungefär fem år sedan, i början upplevde jag det som oerhört frustrerande och hade svårt att koncentrera mig men redan efter ett par veckor märkte jag att meditationen gjorde att jag tänkte klarare och jag kände mig mycket lugnare inombords. Men efter att ha använt samma program i flera månader kände jag att jag blev uttråkad och slutade.

En ny guidad meditation varje dag
Headspace däremot erbjuder ett program som pågår under 365 dagar med en helt ny guidad meditation varje dag. Du börjar med Take Ten som är ett gratisprogram som innebär att du mediterar tio minuter om dagen under tio dagar, sedan fortsätter man med Take 15, Take 20 och olika serier med program för bland annat kreativitet, lycka och intelligens. Headspace kostar ungefär en femhundring per år, jag valde att köpa ett helt år så fort jag hade avslutat Take Ten.

Jag rekommenderar verkligen att du ger meditation åtminstone tio dagar med programmet Take Ten som är helt gratis. Sök efter det i App Store så kan du ladda ner appen direkt till mobilen, annars kan man genomföra programmet på datorn också. Jag kanske ska nämna att meditationerna är på engelska, men hey det värsta som kan hända är att du både blir gladare, lugnare och bättre på engelska.

Läs mer om Headspace »

 

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan