Hem / Hälsa / Dagbok från Dailygreatness
Dagbok från Dailygreatness

Dagbok från Dailygreatness

Jag är nergrävd i c-uppsats, julrusch i shoppen och jobb så inläggen kommer att komma väldigt glest framöver. Men ett julklappstips måste jag bjuda på! Jag har fått chansen att recensera Dailygreatness härliga dagböcker.

Dailygreatness startades 2010 av Lyndelle Palmer Clarke, som började sin karriär i sitt hemland Australien som artist, låtskrivare, skådespelerska och programledare. Efter att 21-åring ha flyttat till London för att bygga på sin musikkarriär hade hon vad många kallar ett ”break-down” men som hon själv föredrar att kalla ”break-through” efter många år i en ytlig och kall bransch som satte igång ett årtioende av studier kring självhjälp tills hon nådde en punkt där hon kände frustration över saknaden av praktisk kunskap. Hennes vision blev att minska gapet mellan människors kunskap och agerande. Idag bor Lyndelle i Sverige med sin man och son och hennes förlag Dreaming Room Publishing har gett ut fyra dagböcker, en med allmän inriktning sedan tre olika teman; träning, yoga och företagande.

dailygreatness

Att använda Dailygreatness dagbok
Jag har länge trånat efter en sådan här dagbok, därför blev jag väldigt glad när jag fick chansen att recensera en. Jag valde den med allmän inriktning med titeln ”Dailygreatness Journal: A Practical Guide for Consciously Creating Your Days” som sträcker sig över ett helt år. Den är orange med blank guldtext på utsidan och sidorna är i matt papper med vackra bilder. Nu har jag använt dagboken i ganska exakt en månad, man börjar arbetet med att skriva ner sina värderingar, drömmar, mål och annat på olika områden sedan skriver man i dagboken två gånger om dagen – först på morgonen då man skriver kort om vad man vill åstadkomma under dagen, affirmationer och sådant man är tacksam för, sedan skriver man igen på kvällen om vad man har gjort bra under dagen, vad man behöver arbeta med och liknande. Frågorna varierar från dag till dag, det är ett stort plus då jag tror att det skulle bli tråkigt att få samma om och om igen. Man får även kryssa i om man har tränat, mediterat och blivit inspirerad under dagen. Varje söndag utvärderar man den gångna veckan och planerar den kommande, det är äen längre check-ins var 90:e dag och årligen.

Att skriva i dagboken tar maximalt tio minuter om dagen, och det är välinvesterade minuter. Någonting händer när man formulerar vad man vill ha ut av livet och aktivt jobbar med sådant som håller en tillbaka. Dagboksskrivandet i kombination med meditation gör att jag känner mig ostoppbar, jag har blivit mer medveten om mina tankar och beteenden och vad och vem som stärker mig, respektive tar energi ifrån mig. Jag upplever också att det är fullkomligt omöjligt att fly från sig själv, för diverse självdestruktiva mönster blir väldigt tydliga när man arbetar med personlig utveckling på det här sättet. Det är förstås väldigt jobbigt till en början, men när man vågar möta sig själv och ta ansvar för sitt beteende blir man definitivt mer lugn och trygg inombords. Man vågar helt enkelt lita på att man kan hantera allt som livet kastar på en. En trevlig sidoeffekt är att man automatiskt blir en bättre medmänniska. Det är möjligt att det låter som något halleluja-crap men det är viktigt att komma ihåg att det inte är dagboken i sig som skapar den här förändringen, men den är ett otroligt bra verktyg för att hjälpa en att bli mer närvarande i livet.

Dagböckerna kostar runt 300 kronor och finns att köpa i Dailygreatness webbshop eller hos till exempel Adlibris.

Gå till Dailygreatness webbplats »
Gilla Dailygreatness på Facebook »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan