Hem / Forskning / Rolig träning gör att du äter nyttigare

Rolig träning gör att du äter nyttigare

Många säger sig ha upplevt att de äter nyttigare när de kommer igång med träningen. Det finns lite olika förklaringar till detta fenomen, men en intressant upptäckt från några studier om hur personers syn på träningen påverkar deras matintag är att vi tenderar att välja bort efterrätter och annan mat som triggar hjärnans belöningssystem när vi tycker att ett träningspass har varit kul.

Så kan vi inte komma överens om att vi inte springer svettiga med en död blick på ett löpband inomhus i sommar? Klättra, spela volleyboll, simma i öppet vatten, cykla downhill eller vad du nu går igång på istället vettja.

Källa: Träna Styrka

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan